FLytta - Flyttfirmor

5# flyttips till barnfamiljen 

Att flytta som barnfamilj kan både vara ett roligt äventyr, likväl som en mycket jobbig process. Här kommer tipsen som hjälper er att flytta så smidigt som möjligt som barnfamilj. 

Flytta 

Det är inte enkelt att flytta som barnfamilj. Förutom att det är ett stort flyttlass, så kan ett barn vilja flytta, medan ett annat barn kan vilja bo kvar. Det kan bli mycket känslor och stress. Genom att planera och försöka flytta så smidigt som möjligt minimerar ni stressnivån. Det blir bättre för era barn om ni som föräldrar känner att ni har kontroll och hinner med allt. Så att ni kan hjälpa era barn att flytta på bästa sätt. 

1# Börja planera omgående 

Ni ska flytta om ett halvår och det känns som om ni har jättemycket tid. För en smidigt flytt bör ni börja planera omgående. Ju tidigare ni gör en plan över själva flytten, desto skönare flytt kommer ni att få. Gör både upp en tidsplan och en praktisk plan. Ta ett papper och penna eller skapa ett dokument på datorn där ni skriver ner olika “flyttsaker” som ni kommer på. Som att rensa och slänga trasiga saker eller ge bort stora plantor som ni inte vill ha med er till den nya bostaden. 

2# Börja rensa 

Barnfamiljer brukar samla på sig mycket saker. Kom igång med rensningen så snart ni beslutat er för att flytta. Det positiva med att rensa är att ni indirekt börjar att packa. Ni får koll på vad ni äger. Ni hinner i lugn och ro sälja, slänga och ge bort saker. Det är onödigt att ta med trasiga saker eller prylar som ni inte använder. 

3# Anlita en flyttfirma 

Ni sparar in mycket tid och kraft genom att anlita en flyttfirma. Det är nog jobbigt att flytta som barnfamilj. Låt en flyttfirma både packa och flytta alla kartonger, möbler och annat som ni har. Att flytta på ett helt bohag är inte bara jobbigt under själva flyttdagen: ni känner av det flera veckor i förväg. Ofta kan ni också behöva hitta vänner som kan hjälpa er att bära tyngre saker. Vilket också betyder att ni ska hjälpa dem den dag som de flyttar. Med flyttfirma behöver ni inte bry er om att bära kartongerna på rätt sätt. Hur ni ska få det otympliga pianot från ett ställe till ett annat eller hur många som behöver hjälpa till för att bära soffan. 

4# Anlita barnvakt under flyttdagen 

Om ni har mindre barn är det klokt att anlita en barnvakt för själva flyttdagen. Under de intensivaste timmarna är det klokt att mindre barn inte är på plats. Anlitar ni flyttfirman kan ni åka till den nya bostaden och väntar in sakerna. 

5# Städa ur 

Förutom att flytta era sakerna så behöver den gamla bostaden också städas. Anlita flyttstäd och gör rutavdrag. Så slipper ni skrubba kakel och skura lister.