FLytta - Flyttfirmor

Våra bästa flyttips 

En flytt kan vara något befriande för vissa, för andra är det ett nödvändigt ont. Oavsett vart eller varför man ska flytta är det inte fel att ha några flyttips med sig under vägen. Här tar vi upp några av de allra bästa tipsen vi har när det kommer till att flytta med flyttfirmor stockholm både långa och korta sträckor. 

Rensa i god tid 

Ett av våra absoluta favorittips är att börja rensa i röra. Börja i god tid så du verkligen hinner gå igenom allt. Ställ tre korgar bredvid det du rensar. Märk korgarna med spara, släng samt ge bort. De saker du inte behöver längre kanske du kan ge bort, skräp som kvitton och annat kastas och det du verkligen vill behålla eller har nytta av läggs i korgen märkt med spara. När du rensar innan flytten minskar antalet flyttlådor du behöver dessutom inte rensa precis efter att flytten är klar. 

Boka flytt och flyttstädning 

Att ta hjälp med flytt och flyttstädning är inte fel. Man kan antingen välja att ta hjälp med hela flytten vad gäller allt från packning till transport och städning, eller så tar man bara hjälp med vissa delar. Tänk dock på att vara ute i god tid, särskilt om du bara är intresserad av att anlita just ett visst flyttbolag eller om det bara finns ett sådant på din ort. Det är inte fel att kontakta företaget minst en månad innan det är dags att flytta. 

Packa smart 

Packa smart så kommer flytten gå lättare och dessutom minskar risken att dina saker går sönder. Du kan till exempel börja packa ner saker som inte används i god tid, och märka upp lådorna ordentligt. Tallrikar, glas och annat ömtåligt kan med fördel slås in i handdukar, örngott eller andra textilier som ska med till den nya bostaden. Då behöver du inte köpa lika mycket packmaterial och dessutom sparar du plats i packningen. 

Viktigt-låda för varje person 

Gör i ordning en låda med viktiga föremål för varje person och ställ de här lådorna där du alltid vet var de finns. Här läggs föremål som behövs under flytten och de närmsta dagarna. Det kan vara mediciner, pengar, hårddiskar och annat man är rädd om. De här lådorna flyttar man sedan på egen hand. Det underlättar enormt mycket när man väl är på plats i det nya hemmet. 

Välj rätt lådor 

Ett gott tips är att välja rätt lådor i samband med flytten. För att underlätta transport och stapling bör man välja lådor av samma format och storlek. Lådorna ska också vara stabila och hållbara. Tänk på att lådorna bör tåla att staplas på varandra, annars kommer det bli oerhört svårt och krångligt att transportera dem. 

Till mindre föremål kan det vara klokt att ha några få små lådor, men även de bör kunna stängas och staplas. 

Säg upp abonnemang 

Eventuella abonnemang bör också sägas upp i god tid innan flytten. På vissa abonnemang har man tre månaders uppsägningstid, medan andra bara har 14 dagars sådan. Tänk på att säga upp både el, sophämtning, vatten och avlopp, eventuell gas och liknande. I samband med att du säger upp abonnemangen kan du också passa på att beställa adressändring och eftersändning av post. På så sätt är du garanterad att posten kommer till rätt adress även efter flytten vilket är en stor fördel.