FLytta - Flyttfirmor - Packa smart

Så flyttar du med budget 

Nu har vi gått in i ett nytt år och snart går vi mot ljusare tider. Det gör att vi kommer allt närmare den stora flyttningsperioden (alltså 1 juli och 1 september) så boka redan nu med haninge flyttfirma. 

Visste du att vi i genomsnitt flyttar eller byter bostad mer än tio tillfällen i vårt liv? Merparten av dessa flyttningar sker när vi är mellan 20-30 år. Men detta är också en tidsperiod då du har mindre pengar och kanske inte ens äger ett eget fordon. Det kanske inte är så kul att ringa sina vänner eller föräldrar varje gång man flyttar och be om hjälp med flytten. 

Så vad kan du göra om du saknar en egen bil och har en mindre budget? Vi delar med oss av våra allra egna tips i den här artikeln. 

  1. Rensa ut dina gamla saker

Flyttningar är ett ypperligt tillfälle att gå igenom alla garderober och skåp och se vad man har för saker. Detta är särskilt viktigt om du ska flytta in i ett mindre hem med din vän eller älskade eftersom du kommer få plats för färre saker. 

Varför inte skänka bort dina gamla kläder, köksredskap, böcker och dylikt till en second hand-butik som Myrorna? Dessa brukar mer än gärna vilja ta emot dina saker. 

  1. Fyll dina resväskor med saker

Ett sätt att minska antalet flyttkartonger är att använda dina resväskor. De större resväskorna som oftast används vid längre långdistansflygningar är perfekta för flyttningar. Dessa kan du enkelt fylla tills de blir tunga eftersom resväskor är ergonomiskt lätta att dra. 

I synnerhet är detta bra om din nya adress enbart är ett stenkast bort, eller om det inte är möjligt att köra in till porten till den nya bostaden. 

  1. Sälj dina större otympliga möbler

Gå igenom dina större och otympliga föremål, som till exempel sängen, soffor och matbordet. Det kan vara så att du ändå vill köpa något nytt som passar bättre in i den nya bostaden, eller att den nya bostaden redan är möblerad. 

Sälj dina oönskade möbler på nätet, som till exempel Blocket eller i lokala köp & sälj-grupper på Facebook. Då kan du tjäna en extra slant på att göra dig av med saker. I de flesta fallen brukar köparen komma direkt hem till dig och bära ut möblerna själv. Genom att bli av med dessa större föremål blir flytten avsevärt enklare.  

  1. Trixen för att få det billigaste priset för flyttbilen

Men ibland är flyttbilar och flyttfirmor ändå det bästa alternativet. Som tur är finns det saker du kan göra för att pressa ned priset. 

För det första är de populäraste flyttdagarna kring månadsskiften – och framförallt kvällar och helger. Således bör du kontakta flyttfirman eller flyttbilen i god förväg, så att de kan erbjuda ett fordon som passar till hur mycket saker du behöver transportera. Detta minskar risken att behöva betala för mycket för en flyttbil som är för stor för dig. Det är också viktigt att komma ihåg att anlita flyttfirman dagtid på vardagar då arbetskostnaden är billigare under dessa tider.  

Sist men inte minst bör du be om prisförslag på flera flyttbilar eller flyttfirmor. Det är nämligen så att priserna kan skilja sig ordentligt mellan olika aktörer på marknaden!