Posted on Leave a comment

Hur du blir bra på att flytta 

Att flytta kan innebära mycket tid och ansträngning. Samtidigt kan det vara roligt och lättsamt om du gör det på rätt sätt. Om du har tankar på att anlita flyttfirma så har du all hjälp du kan få utav dem, ska du däremot göra allt på egen hand med eventuell hjälp av vänner och familj så kan det vara bra att ta tillfället till att få undan massa saker du inte behöver innan själva flyttdagen. Det kan vara en bra idé att ha framförhållning och göra en plan inför flytten. Ett bra exempel är att börja sortera lite smått en månad innan, gör en checklista vecka för vecka och se över vad som behöver göras. Låt oss säga att du sorterar bort möbler och andra saker som du inte vill ha eller inte behöver längre, då kan du sälja av det eller donera till behövande. Flyttbil - lastbil

Om du ska göra dig av med en massa saker kan det vara ett smart alternativ att låta folk komma hem till dig och ha som en liten loppis. När du har fått bort allt som du inte vill ta med till det nya stället så vet du att alla saker som finns kvar ska packas ned i flyttlådor. Gör även en inköpslista över allt som du behöver, du kommer exempelvis behöva flyttlådor, packningsmaterial som silkespapper och bubbelplast för att skydda känsliga grejer. Du behöver också se till att du har städ-produkter inför flyttstädningen. Istället för att köpa för mycket flyttmaterial så kan du använda resväskor och andra förvaringspåsar för att packa dina saker i. 

För att göra det enkelt för dig själv så kan du börja packa sådant som du inte behöver använda innan du flyttar, det kan till exempel vara böcker, olika kläder och annan inredning. Om du vill packa ned allt på en gång några dagar innan så du är helt klar inför flytten så tänk på att lämna några nödvändigheter som du kan behöva innan du flyttar. Till exempel en tallrik, glas, en handduk och några kläder så att du inte behöver rota fram sådant som du har packat ned. Det kan som sagt vara händigt med en checklista dessa gånger så att du har koll på läget.  

När du väl börja packa så är det enklast att börja med rum för rum för att få en bra överblick. Ta sovrummet för sig och köket för sig och så vidare, när du har packat ned allt i ett rum så kan du skriva på kartongerna var de tillhör, om du gör det så blir det jättesmidigt att packa upp i ditt nya ställe. Se till att inte packa alla tunga saker i en låda eller påse. Det kan bli för tungt för dig att bära och innebär att du får göra extraarbete genom att packa upp och packa om. Tänk på att packa hälften tunga grejer och hälften lätta grejer för att balansera ut vikten så det blir relativt lätt att bära. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.